onsdag 30. november 2011

Og vinneren er...


Da har jeg trukket vinneren av den fine eva solo adventstaken. De var hundre stykker som meldte seg på og over 180 lodd som ble trukket. Tusen takk til alle sammen som deltok, jeg skulle ønske jeg hadde en adventstake og lodde ut til hver og en av dere fine lesere.

For å trekke ut vinneren har jeg brukt random.org, - det ble enklere enn å skrive 185 lapper;) Den heldige vinneren ble lodd nr. 74 som Signe med den fine bloggen Signe Pling hadde. Gratulerer så masse til deg! 
Send meg en mail på sweetchilidesign@gmail.com med navn og adresse så kommer pakken i posten om et par dager. Helt til slutt en stor takk til eva solo som sponset denne fine premien til en av mine lesere:)


Ha en fin kveld.


Klem, Pernille tirsdag 29. november 2011

Duftlys og deilig bodylotion
Først vil jeg bare si tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene på årets adventskras. Jeg blir så glad når jeg leser de fine tilbakemeldingene deres. Dere er best:)

Jeg har hatt litt vinnerlykke igjen i det siste. Den fine bloggen Fredløs loddet ut en deilig bodylotion og et nydelig duftlys som lukter fantastisk godt. Jeg fikk skikkelig luksus følelse når jeg pakket opp. Kari, som er damen bak bloggen, hadde pakket premien så fint inn og sendt med snille ord. Takk fine du! Bodylotion er allerede tatt i bruk, men duftlyset skal jeg spare til januar når julen er ryddet vekk. Ta gjerne en titt på den fine bloggen hennes her. 

Om du vil prøve vinnerlykken i siste sekund kan du bli med i min giveaway av den flotte advenstkransen under. Trykk her om det frister. Jeg trekker en heldig vinner i morgen kveld.

Ha en fin tirsdagskveld! 


Klem, Pernille søndag 27. november 2011

Årets adventsstake

Adventsstaken er klar (den ene ev to i vært fall;)) og det ble en enkel variant. Jeg synes kubbelys er så vakkert og spesielt når de har fått lov til å brenne litt og få den ujevne kanten. Ingenting er nyinnkjøpt, jeg har kun rotet i gamle julekasser etter fløyelsbånd og gamle adventstall.  Naturen har også her blitt hentet inn i form av noen lerkekvister og kongler fra hytta til svigerforeldrene mine på Sørlandet. Så tenner vi et lys ikveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv
 og oss som er tilstede. 
Så tenner vi et lys ikveld, 
vi tenner det for glede. Her står julegrantenning og grøtspising på agendaen:) 


Ha en fin 1 advent! 


Klem, Pernille 


PS! Bli gjerne med i min giveaway om du vil. Trekning til uken! 
fredag 25. november 2011

DIY Enkel Adventskalender- Bilder og Collage: Sweet Chili . -


Det er snart 1 desember og jeg har forsøkt meg på en DIY adventskalender til veslefrøkna i huset. Igjen er det ingen typisk julefarge jeg har valgt, men den kan man selvfølgelig endre på etter smak og behag. Prosjektet var lett som en plett og tok ikke mange timene. 

Dette er hva du trenger for å lage en søt kalender:  tynn kleshenger (gjerne slik man får på renseri), bånd (gjerne to ulike), saks, decopagelim, pensel, glansbilder og et par julkuler og/eller juletrepynt. 

Jeg startet i "halsen" på kleshengeren og tvinnet silkebåndet på skrå rundt og rundt til hele kleshengerkroppen var dekket. Så festet jeg båndet med en god dobbeltknute når jeg var kommet rundt og klippet av overskudstråden. Deretter knyttet jeg en sløyfe over dobbeltknuten for å pynte opp. Er det jul så er det jul! :)

Så over til pynten. Jeg hadde noen gamle julekuler liggende som passet perfekt som adventskalender pynt.  Først klippet jeg ut glansbildene og limte de fast til julekulene med decopagelim, ventet et par minutter til de satt godt, før jeg penslet et siste strøk med samme limet over englene. Helt til slutt festet jeg julepynten min på kleshengeren. Til dette brukte jeg silkebånd, blonder og sølvtråd for å få en søt look som passet til rosa og ikke minst engler:) 

Pakkene er selvfølgelig det som er  mest spennende for en liten jente på snart 2 år:) Det ble litt klemming i dag når mor skulle ta bilder til bloggen;) 

24 små og noen litt større pakker er pakket inn i glanset papir og hengt på den hjemmelagde kalenderen. Jeg har brukt samme type papir som jeg brukte til sommerfugl girlanderen min (den kan du lese om HER) og synes det passet fint til glansbildene og rosa silkebånd


Helt til slutt et lite oversiktsbilde:) Adventskalenderen er hengt opp i en barnevennlig høyde og de fire store pakkene er lagt i en kurv ved siden av. Kaninlampen skaper god stemning året rundt og en arvet nisselue fra favorittkusinen Nora er hentet frem. Vi er ikke helt klare for jul riktig enda, men 1 desember kan i vært fall bare komme;) 

Håper du liker ideen og at akkurat du får en fin fredag! 


Klem, Pernille


PS. Bli gjerne med i giveawayen min om du vil være med i trekningen av en vakker adventstake fra eva solo. Trekning til uken:) onsdag 23. november 2011

Mens vi venter på jul...


- Bilder: BoBedre, Collage: Sweet Chili . -

...har jeg funnet frem noen fine julebilder som får meg litt i julestemning. Selve huset er en drøm i seg selv eksteriørmessig og hadde jeg bodd i Danmark hadde jeg garantert kunne sett for meg å  bo i et slikt hus. 
Elsker de lyse tregulvene, den hvitmalte trappen, de sorte detaljene (som er akkurat passe for en hvit jente som meg) og den åpne peisen. Den naturlige grønne pynten er bare vakker! Jeg får lyst til å plukke inn en haug med frisk granbar til min egen julestue i år;) 
For ikke å snakke om kjøkkenet. Det er helt meg. Stramt, hvitt og med åpne hyller som gir kjøkkenet litt mer "liv". Kanskje det fineste med hele huset etter mine øyne;)  I love it!


Håper du også så noe som kunne falle i smak:)


Ønsker deg en fin onsdag! 


Klem, Pernille 


Ps: Bli med på min Giveaway om du vil bli med i trekningen av en vakker eva solo adventstake.
Trekning den 30 november. 

mandag 21. november 2011

DIY Pynt opp en tunikaEtter at jeg fikk barn har det blitt betydelig mindre på mor i klesskapet og mer til veslesnuppa. Det synes jeg bare er hyggelig og jeg koser meg med å handle til henne. Som regel blir det "vanlige" klær fra kjedebutikkene til vanlige priser. Enkelt og greit:) Da synes jeg den noen ganger er hyggelig å sette et personlig preg på klærne. Denne tunikaen kjøpte jeg på KappAhl i høst og med noen lilla, heklede blomster ble den hakket søtere og mer leken synes jeg. Neste litt sånn Odd Molly aktig:) 
Det eneste du trenger er nål, tråd og heklede blomster. Jeg har kjøpt mine på Panduro, men er man en racer med heklenålen fikser man det lett selv.  Vi er i vært fall fornøyd med forandringen. Skulle man bli lei er det jo bare å sprette de av igjen;)


Tusen takk for de snille og fine ordene dere legger igjen:)


Ønsker dere en fin tirsdag! 


Klem, Pernille PSST! Bli med på min Giveaway om du vil være med i trekningen av en eva solo adventstake. 


torsdag 17. november 2011

White it is;)Jeg håper dere synes det er greit med litt mer jul selv om det "bare" er november;) I fare for å føle meg uten for i bloggland har jeg laget min egen hvite julepynt.  Enkle pepperkakelignede figurer på lerkekvist er  dekorativt og fint synes jeg. Alt jeg trengte å handle inn var hvit spraymaling så fikk de gamle "til og fra" lappene i hardkartong seg en liten makeover. Elsker den nye looken og samme med noen kvister fra naturen og et gammelt gevir ble det julepynt helt etter min smak. Tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene på forrige innlegg. Dere er bare så alt for gode! Jeg husker at jeg følte meg riktig så "modig" da jeg bestemte meg for å male skapet grønt for noen år tilbake. Det  var jo tross alt mitt i shabby chic perioden og alt skulle males hvitt;)

Det er forresten veldig hyggelig at så mange nye har lyst til å følge bloggen min. Jeg håper dere vil trives her inne i Sweet Chili land! :)

Snart fin fredag og god helg til alle sammen! 


Klem, Pernille tirsdag 15. november 2011

Grønne detaljerGrønt er skjønt! Det nærmer seg jul og grønt er vel ikke helt feil da *smiler* Jeg  har brukt litt av helgen til å rydde i skuffer og skap på barnerommet, og samtidig knipset jeg noen av de grønne detaljene som er der inne. For i tillegg til rosa er det grønne godt representert. Skapet malte jeg lenge før datteren min ble født og mange av tingene hadde jeg selv da jeg var liten. Både porselenserviset, babybamsen og den søte boken om Petter og Lottas jul har jeg mange gode minner fra. Nå håper jeg datteren min også kan få glede av de fine tingene i mange år fremover. Boken viser hun i vært fall stor interesse for allerede:) 

Tusen takk for de mange søte kommentarene dere legger igjen. 
Jeg setter så stor pris på de og leser hver eneste en:)


Ha en herlig tirsdag! 


Klem fra Pernille 


Ps: Om du vil vinne en fin adventstake fra eva solo kan du klikke her:)


lørdag 12. november 2011

Juledetaljer
Det blir mye stearinlys, (jule)musikk og pusling med saks og papir nå i november;) Jeg har laget en ny sommerfugl girlander i mer nøytrale farger som skal få lov å henge fremme i disse to siste månedene av 2011. Jeg synes den forrige ble så dekorativ at jeg fikk lyst å lage noe som ville harmonere bedre i fargene med hvordan vi har det ellers i hjemmet vårt. Til denne girlanderen har jeg rett og slett brukt noe så enkelt som gamle ukeblader som jeg hadde liggende.

Det gamle kaminspeilet som svigermor handlet på loppis til meg i fjor har blitt sort med matt spraymaling.  Speilet var tidligere hvitt og hang på lillemor sitt rom, men siden hun ikke er så oppatt av å speile seg foreløpig har jeg flyttet det inn i stuen enn så lenge;)

Jeg er veldig fornøyd med resultatet og synes det ble en fin liten forandring. Og ikke minst ble det en billig måte å endre på *smiler*


Ønsker dere alle sammen en fin helg videre. 


Klem, Pernille


Ps! Det er fortsatt mulig å bli med i trekningen av denne fine adventstaken:) fredag 11. november 2011

Jul hos Zanz


- Bilder og collage: Sweet Chili . -


Da var juleforberedelsene offisielt i gang for min del;) I går kveld var jeg sammen med min søte barndomsvenninne på juleåpningen på Zanz. Det er nesten blitt en tradisjon for oss to de siste 3-4 årene å gå på denne juleåpningen. Butikken bugnet av de fineste varer, tente stearinlys, gløgg og koselige mennesker. Jeg møtte til og med herlige Karlottes Hjem som har denne fine bloggen:) 

Det ble et par julepresanger mindre på listen min også og Emmi har fått seg nye julekuler til det rosa julerommet sitt. Ja, mor liker rosa så da håper vi frøkna også setter pris på denne fargen. *Smiler* Nå gleder jeg meg i vært fall til å pynte til jul og om ikke mindre enn to uker skal julekassene taes ned fra loftet. Jippi!Tusen takk til de søteste NIB jentene at jeg får lov å skinne litt på galleri plass idag i  
soveroms utfordringen:)

Håper alle mine fine lesere får en fin fredag og takk for at akkurat du titter innom bloggen min! 


Klem, Pernille


Ps! Har du ikke meldt deg på min eva solo giveaway kan du gjøre det her. 

mandag 7. november 2011

eva solo og giveaway

- Bilder: eva solo, collage: Sweet Chili . -

Ønskelisten min er ganske så lang nå før jul og flere av favorittene kommer fra fantastiske eva solo. Jeg drømmer om nye hvite gryter, et glossy fuglehus til småfugl paret som alltid hekker utenfor stuevinduet vårt og ikke minst en ny klassisk vase til vårens stilkblomster. 

Nå som det snart er advent har jeg hatt behov for en ny adventstake og valget falt på Moments. Jeg liker at lysestaken har plass til dekorasjoner til alle de fire årstidene våre og at den er like fin med som uten pynt. Dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg raskt går lei ting og liker å bytte ut og da er denne perfekt! *smiler* 

For å se mer av det eva solo har å tilby ta en titt på nettsidene deres: www.evasolo.com


Jeg har i samarbeid med eva solo glede av å kunne lodde ut en Moments lysestake/adventstake til en heldig leser. Reglene for å delta i giveawayen er som følger: 

1 lodd for kommentar.
1 lodd for å melde deg på nyhetsbrev hos eva solo. Nettsiden deres finner du her.
1 lodd for å legge deg til som følger av Sweet Chili . 
1 lodd for å linke til denne giveawayen på din egen blogg. Bruk Giveaway-knappen under. 
1 lodd for å like Sweet Chili på Facebook

Du kan tilsammen trekke 5 lykkelodd. Skriv hvor mange lodd du tar i kommentarfeltet.
Alle kan delta, også de uten blogg. Husk å legge igjen navn / mail adresse. 
Vinneren vil bli trukket den 30 november 2011. 

Lykke til! 

Klem, Pernille 

Sov i ro...


- Bilde: Sweet Chili . -

Dette bildet blir mitt bidrag denne måneden til NIB sin soveroms utfordring. Fondveggen er malt i fargen Morgendis fra Jotun, en grånyanse jeg bare blir mer og mer glad i. Ellers består mye av interiøret av  IKEA ting, men med små detaljer synes jeg likevel at vi har klart å sette et personlig preg på soverommet vårt. Vi sover nå i vært fall godt her. *Smiler*

Vil du titte nærmerer på de flotte bidragene som har kommet inn kan du trykke her.


Fin ukestart og god mandag til dere alle sammen:) 


Klem, Pernille


PS! Følg med ikveld, - da blir det konkurranse her på bloggen;) 


lørdag 5. november 2011

Førjulskos hos HviitOg for en kveld det var! Fineste Linda åpnet Hviit huset for 50 interiørgale jenter og sammen med de to søte (og kjente) bloggerene Nina og Cecilie hadde de stelt i stand en utrolig flott mingle kveld for oss interiørbloggere.
Hviit hjemmet var en fryd for øyet og showrommet til Linda så fristende, så fristende... Sukk;) Jeg har bestilt meg noe fint, men mer om det senere;)

Goodiebagene var over all forventning og jeg har knipset er par bilder av litt av innholdet. Emil koppen fra Rørstad er allerede i bruk her hjemme av en liten tulle og mor selv har koste seg med ikke mindre enn 6 ferske interiørblader, hudpleie produkter fra Ren og en superfresh neglelakk fra Montana. Det blir ikke siste gangen jeg går for en neglelakk fra de kan jeg love:) I love it!
Ellers er julen sikret med fine linservietter fra Eightmood og herlig julepynt fra Kid og Ellos.Også vant jeg! Jippi! Dette herlige sengesette fra By Nord/Hviit skal jeg sove søtt i kan jeg love. Kvaliteten på sengesettet er helt supert og det blir ikke siste gangen jeg går for sengetøy fra denne leverandøren. Settet består av to enkle sengesett, høyre og venstre, som til sammen danner et helt tre:) Vakkert ikke sant? *Smiler* 


Det blir forresten en konkurranse her på bloggen snart, så følg med! 


Fin helg alle sammen! 


Klem, Pernille onsdag 2. november 2011

DIY: Julete sommerfugl girlander


- Bilder & Collage: Sweet Chili . -

Jeg er såvidt begynt å tenke på jul og julepynt og de siste kveldene har jeg sittet med litt julepyssel:) Jeg har prøvd meg på noe så (lite;) julete som en sommerfugl girlander til jenterommet. Julen på datteren min sitt rom går i rosa så da jeg kjøpte papir tok jeg utgangspunkt i denne fargen. 

Det du trenger for å lage en en søt girlander i papir er saks, limstift, blyant, nål, tråd, perler og selvfølgelig papir. Du tegner og klipper ut sommerfuglene i ønsket størrelse etter en mal, eller tegner de selv slik som du selv vil ha de. Jeg har brukt denne kjempefine malen som jeg fant hos Kikkis Planet. Tusen takk:)

Når du har klippet ut sommerfuglene limte jeg to og to sammen slik at sommerfuglene fikk ulik farge på begge sider. Så brukte jeg en nål og hvit tråd til å tre igjennom sommerfuglene. Etter hver sommerfugl tredde jeg på en perle for å holde sommerfuglen "på plass" på tråden. Gjenta dette til girlanderen blir så lang som du vil ha den. Min  girlander er ca. 160 cm og med 14 sommerfugler.  

Levende lys og julemusikk må til for å komme i den rette julestemningen:)Nå har jeg ikke pyntet til jul riktig enda, men jeg har hengt den opp for å vise dere hvordan den blir *smiler*. Tror den kan bli riktig så søt på et lite juletre når den tid kommer.

Håper dere liker julepynten min og at det kan være et lite tips til dere som har lyst til å prøve noe annerledes og ikke  minst enkelt.

Ha en fin kveld! 


Klem, Pernille