fredag 31. desember 2010

Godt nytt år...

Et slikt gammelt hus med sjel og store epletrær i hagen skulle jeg gjerne hatt... Sukk!


Godt nytt år kjære bloggiser!


Jeg avslutter bloggåret 2010 med bilder som jeg liker svært godt. Siden jeg ikke har blogget så lenge blir det ingen årskavalkade fra meg, men litt inspirasjon isteden. Bilden er hentet fra et nordisk hjem og jeg bare elsker comboen av ekte designklassikere sammen med gamle møbler. Liker også de lyse tregulvene sååå godt! Skal vi noen gang bygge hus er jeg bare nødt til å ha slike. Bye, bye parkett!!!

Nå skal vi ut en liten tur og lufte våre to firbente bestevenner før rakettene skyter i været. De er ikke spesielt begeistret for så mye lyd og lys selv om de er to jaktmaskiner. Stakkars små. Vi får lure de med griseører og annet snadder ikveld tror jeg...
 Håper alle som er innom bloggen min får en fin feiring i dag så ses vi i 2011!


Klemmer fra Pernille


 - Alle bildene er hentet fra BoBedre -  

torsdag 30. desember 2010

JulegavedryssSnille julenissen kom med maaaange fine julegaver til vår søte lille "sesse" og her er et knippe utvalgte. Dukkeseng (Small Stuff) fra Propello og babydukke kjøpt i Gøteborg på Milla & Molly. Tøfler i mykt skinn og herlige heklede kaker som jeg har bestilt fra Annamax. De er de søteste kakene ever og jeg håper Emilie vil sette pris på de når hun blir litt større.


Ha en fin lille nyttårsaften! Klemmer fra  Pernille
lørdag 25. desember 2010

Jul hos Emilie

Emilie sitt juletre:)


God jul alle sammen! Vi har hatt en fin julefeiring til tross for at veslemor ble veldig syk lillejulaften og måtte legges inn på sykehuset med pusteproblemer. Lenge så det ut til at julen måtte feires der, men vi fikk heldigvis komme hjem og feire kvelden sammen med snille besteforeldre. Det har blitt lite juleblogging fra min side og det skyldes ta enten har liten eller store vært syke på omgang og nå toppet det seg da med høy feber og en "falsk krupp".  Men vi satser på at romjulen gjør både liten og stor godt og at vi får ladet batteriene for det nye året! 

Her kommer en lite bilderas fra veslemor sitt julepyntede rom. Julen hennes går i pasteller og jeg begynte å samle julepynt til treet hennes da hun allerede lå i magen. 


Juletreet er ekte vare og superfint syns jeg. Den herlige lille julestrømpen kjøpte jeg i år på Bærums Verk sammen med en matchende stjerne og et lite julehjerte. Kaninen fra Sprell er så koselig foran juletreet og Emilie vil hele tiden bort å klappe på den;) 


Rosa engler fra et "gjør-det-selv" sett fra Panduro Hobby henger i rosa silkesløyfer på treet. Den herlige hjemmestrikkede sauen ble kjøpt i fjor av tanten til Mr Chili.  Egentlig var den tenkt til julekrybben vår, men jeg syntes de gjorde seg så godt på treet hennes. Også er sauen myk og helt ufarlig for små barnehender. Det er nemlig stor stas å ta på ting nå:)


Den vakre julestrømpen er kjøpt av flinke Moski Design med denne bloggen her. Vi var så heldige å få komme på hennes årlige julemarked og sokken ble heldigvis min (eller lillemor sin;)). Strømpen er sydd av en gammel ullkåpe og blondene er funnet på loppis. Skikkelig gjenbruk med andre ord og det synes jeg er fint. Det er gøy å ha ting med litt historie. I år ble ikke julesokken fylt, men til neste år skal det bli mye fint å kose seg med i sokken julemorgen. 


Avslutter med et lite oversikt bilde. Englevinger er funnet frem og henger på det vesle bordet hennes. Lampen er kjøpt på Ikea i julekaoset og de små porselensfigurene hadde mannen min på rommet sitt da han var liten. Ute er det vinterhvitt og vakkert, men kanskje litt for kaldt... Ønsker deg en fin 1. juledag! 

Klemmer fra Pernilleonsdag 22. desember 2010

Årets julekort
Årets julekort er sendt ut og de fleste av familie og venner har nok mottatt kortet nå. Her er noen av bildene som vi tok hos fotograf i begynnelsen av desember. Det ble heldigvis mange fine blinkskudd selv om tulla vår var i overkant trøtt. 

Ønsker dere en fortsatt fin onsdagskveld! Bare 1,5 dager igjen til jul nå...
 


Klemmer fra Pernillesøndag 12. desember 2010

Sweet dreams

Endelig noen bilder av vårt nyoppussede soverom!God søndag!

Oi, oi, oi som tiden flyr! Spesielt nå i desember. Som jeg skrev for en stund siden har vi pusset opp soverommet vårt. Fra før av hadde vi en lilla orkidé tapet der inne som ikke lenger føltes helt riktig. Jeg blir nemlig sååå fort lei ting med en dæsj farge på og etter 4 år med Fru Orkidé på veggen var jeg
godt fornøyd;)

Vi valgte å male den ene veggen i fargen Morgendis fra Jotun og de andre helt hvite ,- så jeg får håpe jeg ikke blir så lei denne gråfargen med det første;) Fargen på hovedveggen er helmatt og gir rommet en kjølig tyngde synes jeg. Rammene som henger over sengen har jeg samlet over tid og er fra forskjellige steder. Den store er handlet inn på Fretex, den lille kjøpte jeg selv når jeg var  bare 14 år  gammel og den brune er ett vintage kupp som jeg har fått av mamma. 

Det har blitt bittelitt julepyntet på soverommet også i form av en lyslenke. Om kvelden gir den skikkelig julestemning i rommet og det er koselig å ligge å lese på sengekanten før man sovner.
 Sengetøyet er i hvitt sateng og deilig og myk å sove i:) Pynteputene kommer fra HM Home og House Doctor. Sistnevnte er kjøpt på interiørkjeden Home & Cottage.


Close up på rammesamlingen på hovedveggen. To hvitemalte som har fått ca to strøk hver med Jotun grunning og en ubehandlet i gammel slitt "look".


Madonna figuren kjøpte min kjære og jeg når vi var i Roma sammen for noen år tilbake. Den er stadig på flyttefot rundt i huset, men akkurat nå står den på soverommet. Nattbordet på min side er en stor kurv med lokk. Den er passe slitt og rommer puter og pledd når sengen ikke er oppredd. Den herlige kurven kjøpte jeg på Zanz i Lillestrøm for mange år siden. Den gangen bodde jeg i en liten leilighet og de fleste møblene mine måtte ha flere funksjoner.

Litt senere idag skal vi av gårde til noen venner som har fått seg nytt hus og spise julelunsj. Lillemor er dresset opp i den fineste julekjolen sin og vi gleder oss veldig til å treffe gode venner. 
Ønsker deg som er innom en fin søndag! 

Klemmer fra Pernille


søndag 5. desember 2010

2 søndag i advent...
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede.
De står og lyser for seg selv og oss som er til stede.
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede. 


Årets adventstake består av enkle kubbelys fra IKEA på hvite små porselensfat fra Bolina. Adventstallene og sløyfene kommer også der ifra. Jeg ønsker alle en fin søndag:)


Klemmer fra Pernille


fredag 3. desember 2010

Sweet, sweet decemberSå var fredagen her igjen. Siden vi fortsatt går rundt og nyser her hjemme blir det vakre inspirasjonsbilder fra meg idag også. Falt for disse skjønne små blomstene i lin. Tror de hadde gjort seg godt på julegranen vår. Kanskje jeg skal prøve å få laget noe lignende selv...?

Blonder i alle mulige tykkelser og varianter er i vært fall i hus:) For meg er blonder nostalgi, tradisjoner og ja, rett og slett bare vakkert! Det er så lite som skal til for å gjøre en julegave litt ekstra spesiell og selv den enkleste papirpose blir super skjønn med en liten blonde på hanken... Så løp og kjøp blonder sier jeg bare eller gå på skattejakt i skuffer og skap;)

Nå er det snart tid for Emilie sin formiddags nap og jeg har tenkt å stæsje litt på soverommet vårt som straks er ferdig. Håper du som titter innom får en fin og happy dag...:)
K L E M- Alle foto er hentet fra Taverne Agency -


torsdag 2. desember 2010

Hvit jul...


Juleinspirasjon i hviteste hvitt.Hei, hei 2 desember! 


I dag har jeg rotet litt rundt i inspirasjonsmappen min igjen og funnet disse vakre bildene fra Taverne Agency.  Sukk! Jeg tror at julen her hjemme kommer til å gå i ulike hvite nyanser, brunt og en dæsj sølv blandet med vakre vekster fra naturen, og jeg ble ikke mindre sikker når jeg så disse bildene. Jeg liker den lette jule-looken og den enkle pyntingen, men det spørs vel om jeg klarer å gjennomføre det når vi henter frem julepynten fra boden...;)

Både Emilie og jeg har vært skikkelig forkjølet de siste dagene og i dag har øreverken også kommet dessverre. Lillemor hoster og nyser i ett sett stakkar, men jeg håper hun snart blir bedre og at formen kommer tilbake. Heldigvis kommer Mr H litt tidligere hjem idag så da han kan pusle litt rundt oss begge to innimellom alle mailene og telefonene...;) Nå er det tid for en stooor kopp varm te for en sår hals og litt lunsj.


Nyt dagen selv om den er i kaldeste laget. Brrrr!


K L E M !!!-Alle foto er fra Taverne Agency-
onsdag 1. desember 2010

Endelig 1 desember...


Flinke, flinke Trude har sydd disse kjempesøte hjertene på bestilling fra meg. Jeg falt nemlig pladask da jeg kom over bloggen hennes for noen år siden.  På det tidspunktet nærmet deg seg jul, slik som nå, og jeg ønsket noen personlige hjerter å pynte opp med. Julen for meg dreier seg jo tross alt om å være god og snill mot hverandre så et par hjerter kan jo ikke slå feil, eller...;)

Er kjempe fornøyd med fargevalget på hjertene. Hvitt og brunt passer perfekt til vakre naturelementer som jeg gjerne pynter med, og resten av julepynten vår som hovedsaklig er hvit.  

Siden vi ble et familiemedlem mer i mars i år måtte jeg selvfølgelig bestille  et hjerte til veslemor også. Til nå har hjertet hengt på rommet hennes, men siden jeg planlegger en girly jul inne hos henne, har hjertet kommet inn i stuen:)

Nå gleder jeg meg til den koselige juletiden vi har fremfor oss. Det gjelder å nyte hvert eneste øyeblikk!

Ønsker alle som er innom en riktig fin 1 desember, og er dere i beit for julegaver kan dere besøke Trude og den fiiiine bloggen hennes her.K L E M !
- Til dere som lurer på hvem Carmen og Milla er kan jeg fortelle at det er våre to firbente familiemedlemmer som selvfølgelig også har sin egen julepynt;) -